Lees hier over de ervaringen van andere ouders

Ik vraag de gezinnetjes om na de kraamweek of de cursus een vragenlijst in te vullen. 
Hier kunt je de reacties vinden die ingevuld zijn..
Lovende woorden, maar soms ook even een lastig woordje.. 
Bij lastige woordjes kan ik extra uitleg geven
of de ouders maken een filmpje of geluidsopname van het geluidje wat ze lastig vinden.

"Zeer nuttig"

"Je komt er achter wat je kindje echt nodig heeft. Op het moment dat hij huil of een bepaalde manier beweegt voordat hij gaat huilen.
Door samen met Noortje te luisteren en voorbeelden te geven wordt het echt duidelijk en het overzicht op papier wat erg fijn is om op terug te vallen als Noortje er niet meer is.
Ik zou dit zeker aanraden, het is zo bijzonder om je kindje vanaf dag 1 al echt kunt begrijpen.
 "

"Eh" vinden wij het beste te begrijpen

 "Wij vonden het zeer nuttig, want hierdoor begrijpen we onze baby beter.
Eh van het boertje vinden wij het beste te begrijpen. Deze hoor je na de eerste keer al en de bevestiging van het boertje wat ontsnapt geeft je een extra bevestiging dat wel het juiste hadden gedaan. Noortje heeft het ons zeer duidelijk uitgelegd
Wij hebben hier heel veel aan gehad en hebben hierdoor goed de behoeften van onze baby leren kennen"


"Honger was heel duidelijk"

"Wij leerden bepaalde geluidjes van Noortje maar het geluidje van de honger hoorde wij het duidelijkst. Heel fijn om op deze manier onze baby beter en sneller te kunnen begrijpen!"

"Dank je wel Noortje"

"Sommig woordjes hoorden we beter en vaker dan andere woordjes. Soms is het onderscheid lastig te maken maar door te blijven oefenen worden we er al beter in.
Het is fijn om handvatten te hebben om je kindje te helpen. Heel erg bedankt Noortje dat je deze kennis met ons wilde delen"
 

"Handig!"

"Handig! Als je goed luistert en handelt krijg je er een tevreden baby voor terug !
Het geeft je houvast. Het boertje was heel duidelijk, maar ook de vermoeidheid. Echt handig als je eerst de lichaamstaal ziet en daarna het huiltje hoort waardoor je op tijd bent met naar bed brengen. Daardoor hebben wij ontdekt dat zij beter en langer slaapt"

"Band opbouwen"

"Door babytaal te snappen en te herkennen bouw je al heel vroeg een band op met je kindje!
Hadden we dit maar geweten bij ons eerste kindje, dat had veel huilen kunnen voorkomen"


"Je voorkomt zo veel..."

Wij hebben onze zoon nog beter leren kennen. Je voorkomt zo veel ongemak voor je kindje waar je anders geen weet van heb en denkt 'dit zal er wel bij horen'. Noortje gaf ons zeer nuttige informatie voor ons als kersverse ouders."

"Duidelijk na tekst en uitleg"

Voor de geboorte van ons kindje hadden wij al verdiept in de babytaal. Beetje sceptisch hier over gingen wij de kraamtijd in. Noortje heeft tekst en uitleg gegeven en samen met ons kindje geoefend en benoemd wat ze hoorde. Hierdoor werd het pas echt duidelijk en hoorde wij tot onze toch wel verbazing dat ook ons kindje haar behoeften kon vertellen en wij het ook begrepen en naar konden handelen. Zonder Noortje was het ons nooit gelukt"

"Weten wanneer de baby wilt drinken is een grote Pre"

"Niet meer hoeven gissen of we er wel goed aan doen om de baby aan de borst te leggen is een grote Pre! Vooral de Neh van honger konden wij heel goed horen. De babytaal is rustgevend en behulpzaam door naar je kind te luisteren blijf je zelf ook rustig"